Kieshulp

Vragen over bepaalde sticklengtes, carbonpercentage's of krommingen dan bent u hier aan het juiste adres, lees hieronder voor de nodige informatie. 
Maattabel sticklengte:
Carbonpercentage:
Carbon is de oplossing tegen meerdere problemen, het is sterker en duurzamer dan zijn voorganger (hout) en het absorbeert de trillingen veel beter nadat je de bal heb geslagen. Geen last meer van die akelige trillingen door je vingertoppen tijdens de koudere dagen.
Bij bouly.nl focussen we ons vooral op 95% carbonpercentages omdat deze de meeste positieve resultaten bepalen, dit zien wij ook weer terugkomen in de meningen van de klanten.

 
Uitleg over de krommingen:
Midbow:
Bij de Midbow begint de kromming al vrij snel na de grip en loopt geleidelijk door tot aan de krul, deze soort stick wordt over het algemeen het fijnst gevonden door de allround hockeyers. Je kunt hier gemakkelijk lange ballen mee slaan, pushen, flatsen, liftpasses geven en een dribbel maken.
Lowbow:
Bij de Lowbow loopt de kromming vanaf de krul tot aan 25 CM richting de grip. Deze soort stick is vooral bedoeld voor de behendige speler die vaak een liftpass geeft, sneller wilt dribbelen en aanvallend is ingesteld.
Scoopen en een sleeppush gaan hier ook erg gemakkelijk mee
Extremebow:
Bij de Extremebow begint de kromming zoals de naam doet verdenken pas heel laat, 20 CM van de krul vandaan. Deze stick wordt voornamelijk gebruikt door spelers die veel ballen omhoog pushen/ slepen. Het is daardoor ook een stick die vaak in e handen te zien is van de strafcorner specialist.